A l’estiu m’alimento a base d’amanides. I aquí en teniu un exemple: una amanida de mongetes amb tonyina. És un plat molt complet que podeu menjar com a plat únic. És cuina ràpida i de supervivència. Realment no és una gran elaboració que us treurà molt de temps però sí que és una recepta que us anirà molt bé per endur-vos a la feina i per solucionar qualsevol dinar amb molt poc temps.
TEMPS ESTIMAT: 20 minuts
INGREDIENTS (2 persones)
1 pot de 500 gr. de mongetes blanques cuites
1 ceba tendra
2 pots de tonyina
Olives negres (millor si són sense pinyol)
2 ous
All i julivert
PREPARACIÓ
Comencem amb el que trigarà més temps. Bullim els dos ous durant 10 minuts. Un cop estiguin els pelem i els tallem a trossos petits. Els reservem. Tallem a trossets petits la ceba tendra i les olives (tallades per la meitat). Ho barregem en un bol.
Netegem bé les mongetes de dins el pot i les afegim a la barreja anterior. Si no heu comprat mongetes cuites també les podeu fer vosaltres mateixos és clar. Però trigareu molt més. Jo tenia un pot i he aprofitat. Afegim ara els ous i la tonyina. Barregem amb cura perquè sinó en comptes d’amanida tindreu un puré.
Podeu fer una vinagreta per acompanyar l’amanida (oli, sal i vinagre) i hi podeu afegir una mica d’all i julivert picat per sobre. Aquí teniu el resultat. Molt ràpid, senzill i bo. Bon profit!