Avui preparem un cuscús amb pollastre i verdures. El cuscús s’elabora a partir de la sèmola del blat dur i és un plat tradicional del Nord d’Àfrica.
Per què hem de menjar cuscús? És un aliment que és ric en hidrats de carboni complexos, ric en proteïnes i quasi no conté greixos. De fet, la majoria d’aquests greixos són poliinsaturats, és a dir, saludables.
Ajuda a mantenir uns nivells estable de sucre en sang, és fàcil de digerir, hi ha també varietats de cuscús adaptades a les persones amb problemes de tolerància al gluten o celiaquia i és una gran font de proteïna si ho combinem amb llegums o fruita seca.
TEMPS ESTIMAT: 40 minuts
INGREDIENTS (2 persones)
300 gr. de cuscús
1 pit de pollastre
1 pastanaga
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 carbassó
Mantega
PREPARACIÓ
Tallem el pit de pollastre a daus d’uns dos centímetres. Ho salpebrem. Posem una olla al foc amb una mica d’oli d’oliva i posem a fregir els daus de pollastre.
Tallem a rodanxes una pastanaga. I cap a la paella amb un rajolí d’oli i sal.
Hi afegim la ceba tallada fina…
…i un trosset de pebrot vermell (un quart), prèviament tallat a làmines fines.
I un trosset de pebrot verd (un quart).
Remenem bé. Tallem a rodanxes el carbassó i partim les rodanxes per la meitat.
Afegim el carbassó a la paella.
Barregem bé i salpebrem.
Hi afegim el pollastre.
Anem ara a pel cuscús. Per coure el cuscús, posem la mateixa quantitat d’aigua que de cuscús en un cassó a bullir. Quan trenqui a bullir l’aigua retirem el cassó i hi afegim el cuscús amb una culleradeta de mantega. Remenem bé perquè no s’enganxi. Ho posem un moment al foc (1 minut aproximadament) i ja el tenim a punt.
Ajuntem el cuscús amb les verdures i el pollastre i aquí teniu el resultat. Hi podeu afegir per sobre les herbes que us vinguin de gust. Bon profit!