Temps encara de bolets i els aprofito per a fer aquest risotto.
El risotto és un plat italià de consistència cremosa. El secret radica en el midó que conté el gra d’arròs que és el que ajuda a crear la textura cremosa. De fet, el millor arròs per fer risotto és el de tipus Carnaroli o Arborio, que tenen el gra curt i arrodonit. Si no teniu aquest, però, proveu de fer-ho amb un altra tipus que tingueu que no passarà res. J
És un plat que no té massa dificultat de preparació i, segurament, el més complicat rau en trobar el punt de cocció adequat de l’arròs. Posem-nos-hi!
TEMPS DE PREPARACIÓ: 45 minuts
INGREDIENTS (2 persones)
250 gr. de camagrocs
250 gr. d’arròs (unes 3 tassetes de cafè. Arborio o carnacoli, que són especials per a fer risotto. Sinó, qualsevol altra)
1 ceba
Brou de verdures
Suc dels camagrocs (si el teniu)
100 gr. de formatge parmesà ratllat
1 vaset de vi ‘Gran Chef’
PREPARACIÓ
Rentem i tallem els camagrocs i els sofregim en una paella amb un all tallat a trossets. Jo tenia els camagrocs congelats. Per tant els he descongelat i els posat directament a la paella. Un cop estiguin fets, els reservem.
En una cassola hi sofregim la ceba tallada ben petita. Vigileu que no es torri. Ha de quedar força transparent.
Un cop estigui hi afegim l’arròs a foc ben alt.
Hi afegim el vas de vi ‘Gran Chef’. Un cop s’evapori hi afegim el brou de verdures. S’ha d’anar fent a poc a poc. Es va tirant brou i es torna a repetir un cop s’hagi evaporat. Jo tenia una mica de suc dels camagrocs de quan els vaig netejar i congelar. Per tant, aprofito aquesta recepta per afegir-hi primer aquest suc i després ho combinaré amb el brou de verdures. A mitja cocció hi afegim els camagrocs que havíem reservat. Seguim amb el procés del brou fins que l’arròs estigui al dente.
Un cop estigui apaguem el foc i hi afegim uns 60/70 gr. de parmesà ratllat. Aneu en compte i no us passeu amb el parmesà perquè sinó el formatge matarà el gust del risotto. Remenem bé. I en el moment de servir i afegim una mica de parmesà per sobre. Bon profit!
Bona recepta, molt senzilla de fer. Jo vaig estar en una casa Italiana productors d’arròs, i ells al final i afegien una mica de mantega, li dóna quelcom de cremositat.
Gràcies Jaume. Ho provaré en el pròxim Risotto. A veure què tal queda. 🙂