Risotto de camagrocs

15-Risotto de camagrocs

Temps encara de bolets i els aprofito per a fer aquest risotto.

El risotto és un plat italià de consistència cremosa. El secret radica en el midó que conté el gra d’arròs que és el que ajuda a crear la textura cremosa. De fet, el millor arròs per fer risotto és el de tipus Carnaroli o Arborio, que tenen el gra curt i arrodonit. Si no teniu aquest, però, proveu de fer-ho amb un altra tipus que tingueu que no passarà res. J

És un plat que no té massa dificultat de preparació i, segurament, el més complicat rau en trobar el punt de cocció adequat de l’arròs. Posem-nos-hi!

TEMPS DE PREPARACIÓ: 45 minuts

INGREDIENTS (2 persones)

250 gr. de camagrocs
250 gr. d’arròs (unes 3 tassetes de cafè. Arborio o carnacoli, que són especials per a fer risotto. Sinó, qualsevol altra)
1 ceba
Brou de verdures
Suc dels camagrocs (si el teniu)
100 gr. de formatge parmesà ratllat
1 vaset de vi ‘Gran Chef’

1-Risotto de camagrocs

PREPARACIÓ

Rentem i tallem els camagrocs i els sofregim en una paella amb un all tallat a trossets. Jo tenia els camagrocs congelats. Per tant els he descongelat i els posat directament a la paella. Un cop estiguin fets, els reservem.

2-Risotto de camagrocs

3-Risotto de camagrocs

En una cassola hi sofregim la ceba tallada ben petita. Vigileu que no es torri. Ha de quedar força transparent.

4-Risotto de camagrocs

Un cop estigui hi afegim l’arròs a foc ben alt.

5-Risotto de camagrocs

Hi afegim el vas de vi ‘Gran Chef’. Un cop s’evapori hi afegim el brou de verdures. S’ha d’anar fent a poc a poc. Es va tirant brou i es torna a repetir un cop s’hagi evaporat. Jo tenia una mica de suc dels camagrocs de quan els vaig netejar i congelar. Per tant, aprofito aquesta recepta per afegir-hi primer aquest suc i després ho combinaré amb el brou de verdures. A mitja cocció hi afegim els camagrocs que havíem reservat. Seguim amb el procés del brou fins que l’arròs estigui al dente.

6-Risotto de camagrocs

7-Risotto de camagrocs

8-Risotto de camagrocs

9-Risotto de camagrocs

Un cop estigui apaguem el foc i hi afegim uns 60/70 gr. de parmesà ratllat. Aneu en compte i no us passeu amb el parmesà perquè sinó el formatge matarà el gust del risotto. Remenem bé. I en el moment de servir i afegim una mica de parmesà per sobre. Bon profit!

10-Risotto de camagrocs

11-Risotto de camagrocs

12-Risotto de camagrocs

13-Risotto de camagrocs

14-Risotto de camagrocs

2 thoughts on “Risotto de camagrocs

  1. Bona recepta, molt senzilla de fer. Jo vaig estar en una casa Italiana productors d’arròs, i ells al final i afegien una mica de mantega, li dóna quelcom de cremositat.

Deixa un comentari