L’hummus és un aperitiu sa, nutritiu i molt fàcil de preparar. Encara ho és més si tens els cigrons cuits. És com un paté de cigrons que prové de la cuina àrab. Aquí teniu la meva recepta.
TEMPS ESTIMAT: 15 minuts
INGREDIENTS (6 persones – per picar)
200 gr. de cigrons cuits
4 cullerades soperes de “Tahín”
1 Llimona
Julivert
Pebre vermell
2 dents d’all
Comí
Pebre negre
Sal
Oli d’oliva
Carbassó
Pastanaga
PREPARACIÓ
Comencem amb els cigrons. Jo els vaig comprar ja cuits per estalviar-me feina. Si no fos el cas els haureu de bullir. Els poseu en remull la nit abans. L’endemà els poseu a bullir (amb la mateixa aigua) durant 1 o 2 hores…Per aquest motiu els compro ja cuits…per estalviar-me aquestes horetes. Comencem. Exprimim mitja llimona.
Hi afegim els cigrons. També unes 4 cullerades soperes de ‘tahín’. I, què és el ‘tahín’? Doncs és una espècie de crema de sèsam que s’utilitza bàsicament per fer l’hummus. On la trobareu? Jo ho he tingut una mica complicat…No l’he trobat ni al Mercadona ni a l’Esclat, que són els supermercats on he mirat. Per internet vaig trobar que ho tenien al Corté Inglés, secció Gourmet. Així que allà el trobareu seguríssim. Hi afegim també un parell d’alls petits. Unes culleradetes de pebre negre, comí, pebre vermell dolç, sal i dues branquetes de julivert. Hi afegim també un bon raig d’oli. I…ja podem triturar.
I ja el tenim a punt. Jo l’he acompanyat de carbassó tallat a làmines i de pastanaga. Boníssim. Per sobre hi he escampat pebre vermell dolç. Bon profit!