Espaguetis amb camagrocs

15-Espaguetis amb camagrocs

Aprofito que és època de bolets per fer alguna recepta amb aquest ingredient. Ja fa un mes, més o menys, que vaig anar a collir-ne. Les expectatives eren altes i vam tornar amb un bon cistell ple de camagrocs. És un bolet de tardor però podem trobar-lo des d’inicis de setembre fins ben entrat l’hivern. Es troben en terrenys calcaris i amb especial predilecció pels boscos de pi roig. Els trobarem formant grans colònies. Quan t’ajups i comences a collir-ne, no pares. I com que no pares llavors tornes a casa amb quilos de bolets i, és clar, el millor és congelar-los. Com?

Per conservar els camagrocs:

Netegem els camagrocs amb aigua i els hi traiem la terra que tinguin. Fregim els bolets amb una rajolí d’oli en una paella. Un cop estiguin fets, els anem guardant. Veureu que treuen molt suc, guardeu-lo perquè ens pot servir per fer després un arròs. Un cop fregits els deixem refredar i els posem en tuppers al congelador. Quan els vulguem fer servir els podem descongelar el dia abans deixant-los a la nevera i ens quedaran pràcticament com si els acabéssim de fregir. Podem consumir-los fins a 9 mesos després d’haver-los congelat.

Tenint en compte, doncs, tota aquesta informació ja podem començar amb la recepta d’espaguetis amb camagrocs. És una recepta molt senzilla i saludable.

TEMPS ESTIMAT: 35 minuts

INGREDIENTS (2 persones)

400 gr. d’espaguetis
1 all
1 ceba
200 gr. de camagrocs
Orenga

1-Espaguetis amb camagrocs

PREPARACIÓ

Tenint en compte que els camagrocs ja els tenia fregits i congelats, jo només els he hagut de treure del congelador i deixar-los descongelar. Fàcil.

4-Espaguetis amb camagrocs

Per tant he començat amb els espaguetis. Posem a bullir els espaguetis i quan trenqui a bullir hi tirem un bon grapat de sal i els espaguetis. Un cop estiguin fets els retirem de l’olla i els hi traiem l’aigua. Anem a per l’acompanyament dels espaguetis. Tallem a trossets l’all.

3-Espaguetis amb camagrocs

El posem a la paella a fregir fins que agafi una mica de color. Si creieu que hi ha massa all en podeu treure una mica que sinó es menjarà tot el gust dels camagrocs. En aquest cas, millor que en falti que no pas que en sobri.

5-Espaguetis amb camagrocs

Tallem la ceba a trossets petits.

2-Espaguetis amb camagrocs

Cap a la paella a fregir. Salpebrem.

6-Espaguetis amb camagrocs

Quan la ceba agafi color hi afegim els camagrocs. Remenem. 

8-Espaguetis amb camagrocs

Quan la barreja estigui ben integrada hi afegim els espaguetis. Remenem i hi podeu afegir un bon raig d’oli i una mica d’orenga. Ja ho tenim a punt. Bon profit!

9-Espaguetis amb camagrocs 10-Espaguetis amb camagrocs 11-Espaguetis amb camagrocs 12-Espaguetis amb camagrocs 14-Espaguetis amb camagrocs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s