Pollastre amb albergínies

21-pollastre amb albergínies

Un plat per fer el cap de setmana o, com faig jo, per fer entre setmana i guardar en un tupper per l’endemà. És un plat que es guarda molt bé amb tupper i que amb una bona ració en quedareu ben plens. Si us agrada, que així ho espero, està bé duplicar i triplicar les quantitats per a fer-lo un dia que tingueu convidats perquè la veritat és que està boníssim. És una recepta d’internet, del web del Corpus del Patrimoni Culinari Català. Vinga, comencem amb les explicacions.

TEMPS ESTIMAT: 1 hora i 45 minuts

INGREDIENTS

Mig pollastre
1 ceba
1 albergínia
3 tomàquets
Farina
1 gra d’all
Julivert
Ametlles torrades
Avellanes torrades
Vi Pinord Gran Chef – para cocinar, vino añejo de criança

1-Ingredients, pollastre, albergínia

PREPARACIÓ

Començarem pel pollastre. El salpebrem i directe cap a la cassola amb un raig d’oli d’oliva. Us hi haureu d’estar una estoneta. Penseu que ha d’estar fet.

2-pollastre

Anem ara a per les verdures. Tallem la ceba fineta i el tomàquet a quatre talls. No cal que el talleu massa petit.

3-tomàquet, ceba

Un cop el pollastre estigui fet hi afegim la ceba i el tomàquet. Hi afegim un raig de vi Pinord Gran Chef. Tapem i ho deixem sofregir durant uns 20 minuts.

4-pollastre 5-pollastre, ceba, tomàquet

En aquests 20 minuts que teniu lliures, a banda de netejar tot el que tingueu per allà sobre, també podeu aprofitar per fer la picada. Triturem les ametlles i les avellanes pelades amb l’all i el julivert. Una cosa feta.

6-picada fruits secs, ametlles, avellandes, julivert, all

Anem ara a per les albergínies. Podem ara anar tallant les albergínies, tal i com veieu a la imatge. Les salem i deixem reposar.

7-albergínies

Un cop hagin passat els 20 minuts hi afegim aigua. Només una mica, no cal que cobreixi al pollastre perquè sinó després tindrem un excés d’aigua que no farà suquet bo. Ho deixarem novament tapat durant uns 45 minuts.

8-pollastre amb albergínies

Seguim ara amb les albergínies. Toca fregir-les en una paella. Per tant, les enfarinem bé i escalfem força oli en una paella. Quan l’oli estigui ben calent hi afegim les albergínies. Vigileu que no es cremin que jo vaig emportar-me alguna sorpresa…

9-albergínies 10-albergínies 11-albergínies

Un cop hagin passat els 45 minuts hi afegirem la picada. No us passeu perquè sinó tindrà molt gust a fruits secs. Poseu-ne una mica i sempre esteu a temps d’afegir-ne.

12-pollastre amb albergínies

Barregem una mica i afegim les albergínies. Barregem novament. I ho deixem reposar a foc baix uns minuts. I boníssim!! Us encantarà. Apa, bon profit13-pollastre amb albergínies 14-pollastre amb albergínies 15-pollastre amb albergínies 16-pollastre amb albergínies 20-pollastre amb albergínies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s