Un plat per fer el cap de setmana o, com faig jo, per fer entre setmana i guardar en un tupper per l’endemà. És un plat que es guarda molt bé amb tupper i que amb una bona ració en quedareu ben plens. Si us agrada, que així ho espero, està bé duplicar i triplicar les quantitats per a fer-lo un dia que tingueu convidats perquè la veritat és que està boníssim. És una recepta d’internet, del web del Corpus del Patrimoni Culinari Català. Vinga, comencem amb les explicacions.
TEMPS ESTIMAT: 1 hora i 45 minuts
INGREDIENTS
Mig pollastre
1 ceba
1 albergínia
3 tomàquets
Farina
1 gra d’all
Julivert
Ametlles torrades
Avellanes torrades
Vi Pinord Gran Chef – para cocinar, vino añejo de criança
PREPARACIÓ
Començarem pel pollastre. El salpebrem i directe cap a la cassola amb un raig d’oli d’oliva. Us hi haureu d’estar una estoneta. Penseu que ha d’estar fet.
Anem ara a per les verdures. Tallem la ceba fineta i el tomàquet a quatre talls. No cal que el talleu massa petit.
Un cop el pollastre estigui fet hi afegim la ceba i el tomàquet. Hi afegim un raig de vi Pinord Gran Chef. Tapem i ho deixem sofregir durant uns 20 minuts.
En aquests 20 minuts que teniu lliures, a banda de netejar tot el que tingueu per allà sobre, també podeu aprofitar per fer la picada. Triturem les ametlles i les avellanes pelades amb l’all i el julivert. Una cosa feta.
Anem ara a per les albergínies. Podem ara anar tallant les albergínies, tal i com veieu a la imatge. Les salem i deixem reposar.
Un cop hagin passat els 20 minuts hi afegim aigua. Només una mica, no cal que cobreixi al pollastre perquè sinó després tindrem un excés d’aigua que no farà suquet bo. Ho deixarem novament tapat durant uns 45 minuts.
Seguim ara amb les albergínies. Toca fregir-les en una paella. Per tant, les enfarinem bé i escalfem força oli en una paella. Quan l’oli estigui ben calent hi afegim les albergínies. Vigileu que no es cremin que jo vaig emportar-me alguna sorpresa…
Un cop hagin passat els 45 minuts hi afegirem la picada. No us passeu perquè sinó tindrà molt gust a fruits secs. Poseu-ne una mica i sempre esteu a temps d’afegir-ne.
Barregem una mica i afegim les albergínies. Barregem novament. I ho deixem reposar a foc baix uns minuts. I boníssim!! Us encantarà. Apa, bon profit