Albergínies farcides de tonyina

PORTADA

Un plat tradicional que permet força variacions: les albergínies farcides. En aquest cas les farceixo de tonyina, pebrot i ceba. Queden molt bé i les fareu bastant ràpid i sense embrutar massa la cuina. És una de les avantatges d’utilitzar el forn 🙂

TEMPS DE PREPRACIÓ: 50 minuts

INGREDIENTS

2 albergínies
1 pebrot vermell
1 ceba (si són petites en podeu posar dues)
2 llaunes de tonyina (preferiblement amb oli d’oliva)
Herbes aromàtiques (comí)

1-Ingredients

PREPARACIÓ

Comencem tallant les albergínies per la meitat. Els hi fem talls a l’interior i les posem al forn a 200° durant uns 30 minuts. Aneu comprovant que estiguin fetes i que no es cremin.

2-albergínies

Mentre tenim les albergínies al forn ja podem anar preparant el farcit. Tallem la ceba i el pebrot ben petits.

3-pebrot, ceba

Posem en una paella amb oli la ceba i deixem que es faci bé durant uns 5 minuts.

4-ceba

Després hi afegim el pebrot i barregem. Salpebrem. Aquesta barreja haurà d’estar al foc durant uns 15 minuts a foc baix-mig. Bàsicament fins que el pebrot i la ceba estiguin fets.

5-pebrot

Mentre hagueu preparat tot això, probablement ja teníeu les albergínies fetes. Per tant les traieu del forn i les deixeu reposant. Els valents poden aventurar-se a treure ja la pulpa però jo de vosaltres esperaria una mica per no cremar-vos.

8-albergínies

Un cop hagueu tret la pulpa l’afegireu a la barreja de ceba i pebrot. Barregem bé.

9-albergínies 10-pebrot,albergínies

Hi afegim també les dues llaunes de tonyina, prèviament aixafades. I també una mica de comí. Ara a barrejar bé el farcit. Rectifiqueu de sal i pebre.

11-pebrot,albergínies 12-pebrot,tonyina,albergínies

Un cop tinguem el farcit ja el podem col·locar a les albergínies.

13-albergínies farcides

Hi aboquem formatge ratllat per sobre…

14-albergínies farcides

… i cap el forn a 200° o més durant uns 5 minuts. Bàsicament fins que el formatge ratllat s’hagi fos. Penseu que l’albergínia ja està feta, per tant, només necessitem que el formatge es fongui. I ja tenim les albergínies farcides de tonyina preparades. Bon profit!

15-albergínies farcides 16-albergínies farcides 17-albergínies farcides 20-albergínies farcides

One thought on “Albergínies farcides de tonyina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s