Un plat tradicional que permet força variacions: les albergínies farcides. En aquest cas les farceixo de tonyina, pebrot i ceba. Queden molt bé i les fareu bastant ràpid i sense embrutar massa la cuina. És una de les avantatges d’utilitzar el forn 🙂
TEMPS DE PREPRACIÓ: 50 minuts
INGREDIENTS
2 albergínies
1 pebrot vermell
1 ceba (si són petites en podeu posar dues)
2 llaunes de tonyina (preferiblement amb oli d’oliva)
Herbes aromàtiques (comí)
PREPARACIÓ
Comencem tallant les albergínies per la meitat. Els hi fem talls a l’interior i les posem al forn a 200° durant uns 30 minuts. Aneu comprovant que estiguin fetes i que no es cremin.
Mentre tenim les albergínies al forn ja podem anar preparant el farcit. Tallem la ceba i el pebrot ben petits.
Posem en una paella amb oli la ceba i deixem que es faci bé durant uns 5 minuts.
Després hi afegim el pebrot i barregem. Salpebrem. Aquesta barreja haurà d’estar al foc durant uns 15 minuts a foc baix-mig. Bàsicament fins que el pebrot i la ceba estiguin fets.
Mentre hagueu preparat tot això, probablement ja teníeu les albergínies fetes. Per tant les traieu del forn i les deixeu reposant. Els valents poden aventurar-se a treure ja la pulpa però jo de vosaltres esperaria una mica per no cremar-vos.
Un cop hagueu tret la pulpa l’afegireu a la barreja de ceba i pebrot. Barregem bé.
Hi afegim també les dues llaunes de tonyina, prèviament aixafades. I també una mica de comí. Ara a barrejar bé el farcit. Rectifiqueu de sal i pebre.
Un cop tinguem el farcit ja el podem col·locar a les albergínies.
Hi aboquem formatge ratllat per sobre…
… i cap el forn a 200° o més durant uns 5 minuts. Bàsicament fins que el formatge ratllat s’hagi fos. Penseu que l’albergínia ja està feta, per tant, només necessitem que el formatge es fongui. I ja tenim les albergínies farcides de tonyina preparades. Bon profit!
Reblogged this on Celler-Adocse.