Estofat de vedella amb ‘moixernons’

PORTADA

Aquest és el plat. Sempre proposo receptes que es fan amb un moment i que donen molt bons resultats. Per fer aquesta trigareu una mica més però el resultat us asseguro que és espectacular. L’aroma d’herbes aromàtiques i el ‘suquet’ de l’estofat fan que sigui un dels millors plats que he fet. Us avanço que és la primera vegada que el faig i ja us dic que repetiré segur. En aquest cas el vaig fer per dos persones i me’l vaig endur amb tupper l’endemà (queda boníssim) però provaré també de fer-lo per més gent duplicant les quantitats. Aquí va doncs la recepta que evidentment no és meva. L’he agafat del blog ‘La cuina de Sempre’.

TEMPS DE PREPARACIÓ: 1 hora i 30 minuts

INGREDIENTS

400 gr. de vedella tallada a daus
2 tomàquets
1 ceba
1 dent d’all
1 pastanaga
1 branca d’api
2 patates
15 gr. de moixernons
Vi ‘Gran Chef’
Pebre negre en gra
2 ous
Llorer
Farigola
Romaní

1-Ingredients

PREPARACIÓ

Si ja teniu tots els ingredients a punt comencem hidratant els bolets. Els aboquem en un bol amb força aigua i els deixem aquí reposant.

2-moixernons

Ara trossegem la pastanaga, la ceba, l’api i un gra petit d’all.

3-verdures

Fem el mateix també amb els tomàquets. Jo no els hi he tret la pell.

4-tomaquet

Abans d’afegir a la paella la verdura hi farem la carn. No massa feta. En aquesta foto encara li faltaven unes voltes.

5-vedella

Ara anem al pas que més m’agrada. Aboquem totes les verdures tallades a la cassola junt amb la carn. També hi afegim unes fulles de llorer, farigola o romaní. Hi podeu afegir les verdures aromàtiques que vosaltres vulgueu. També hi podeu posar uns grans de pebre negre. Vigileu perquè després us els trobareu quan mengeu.

6-estofat

A foc baix-mig hi afegim un bon raig de Vi ‘Gran Chef’. Us recomano aquest perquè aporta uns aromes que queden boníssims amb carn. De fet, jo sempre en tinc una botella i n’afegeixo a força plats. Deixem que l’alcohol s’evapori. Un cop el vi s’hagi evaporat i afegirem aigua fins que tapi les verdures. Salpebrem. Ho tapem i ara cada 15-20 minuts podeu destapar la cassola i afegir-hi una mica d’aigua i anar rectificant de sal. Ha d’estar a la cassola una hora aproximadament. Per tant haureu d’afegir aigua unes tres vegades. No és gaire complicat. Mentre tenim la carn fent xup xup anem a per les patates. Les podeu anar tallant ‘malament’, és a dir, les escapcem. Han de quedar així.

7-patates

Bullim també dos ous, un per persona. Quan trenqui a bullir l’aigua hi afegiu els ous i hi han de ser durant 10 minuts.

8-ous

Tornem a la cassola. Un cop hagin passat uns 50 minuts, més o menys, haurem de triturar les verdures. Per a fer-ho, primer retirarem la carn de la cassola i les herbes aromàtiques i així podrem triturar bé les verdures. Jo he triturat la salsa en una olla i l’he tornat a afegir a la cassola. Després hi he afegit de nou la carn, però no les herbes aromàtiques que ja havien fet el seu efecte. I també les patates. Les patates han de fer-se durant uns 20 minuts, a foc baix-mig. Mentre es van fent les patates retirem els moixernons del bol on els teníem i els reservem en un plat. Afegim l’aigua dels moixernons a la cassola però no tota perquè al final sempre hi queda una mica de sorra dels propis bolets. Afegint-hi l’aigua el plat agafarà un molt bon gust a bolets.

9-suquet

Deixem que es vagi fent. Quan hagin passat uns 10 minuts és a dir que a les patates els queden només 10 minuts perquè ja estiguin al punt hi afegim els moixernons i remenem. Rectifiqueu de sal si cal.

10-estofat

Passats aquests 10 minuts comproveu que les patates estiguin fetes i pot ser que us faltin alguns minuts o que ja ho tingueu al punt. Els ous que hem bullit abans serviran per acompanyar aquest plat. Ja ho teniu tot! A sucar pa i bon profit!

11-estofat 12-estofat 13-estofat 14-estofat 15-estofat

One thought on “Estofat de vedella amb ‘moixernons’

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s