Avui tenim una trena d’espinacs i formatge de cabra. Està també farcida de pinyons i pernil dolç. Quan veieu la imatge potser penseu que costarà de fer i, sobretot, que trigareu força temps. Però no és així. Ho fareu amb només 40 minuts i és perfecte per fer un dia que arribeu tard a casa i busqueu una opció senzilla i saludable. Aquí va la recepta.
TEMPS ESTIMAT: 40 minuts
INGREDIENTS
Pasta de full
1 ceba
250 gr. d’espinacs
Un grapat de pinyons
80 gr. de formatge de cabra
50 gr. de pernil dolç
1 ou
PREPARACIÓ
Primer de tot, traiem del congelador o de la nevera la pasta de full i deixem que es vagi descongelant. Ara bullim els 250 gr. d’espinacs en una olla petita amb una mica de sal i un cop estiguin els reservem per més endavant. Tallem ben fina la ceba i la fregim, a foc mig, en una paella amb una mica d’oli.
Quan la ceba ja estigui de color transparent (vigileu que no es cremi) hi afegim els espinacs (prèviament bullits). Remeneu una mica i hi afegim els pinyons i el pernil dolç. Salpebrem i barregem bé. Deixem que la barreja s’integri bé.
Anem ara a per la pasta de full. Estirar la pasta de full amb un corró i donar forma rectangular si no la té ja. Fem talls a ambdós costats deixant lliure la part central.
Afegim la barreja d’espinacs, pinyons i pernil dolç a la part central.
I ara hi afegim, ben repartits, trossets de formatge de cabra.
I comencem a fer el trenat, intercalant una tira de cada banda.
Pintem amb ou batut la part superior de la trena.
Ara ja podem enfornar a 180º (forn pre-escalfat), durant uns 10/15 minuts, fins que agafi color. Aquí teniu el resultat.
Reblogged this on Celler-Adocse.