Galetes de mantega

PORTADA

Molt fàcils de fer i boníssimes. Ara per dates festives són un bon postres a oferir als convidats que us vinguin a casa. Però el millor d’aquestes galetes és que es conserven molt bé. Les feu i les guardeu en una caixa tancada i us duraran mesos. És una recepta que m’ha passat el Toni. Aquestes són amb un regust a vainilla però també les podeu fer de llimona o de cacau. Aquestes queden bé segur ☺

TEMPS ESTIMAT: 45 minuts (1 dia de repòs)

INGREDIENTS

500 gr. de farina
250 gr. de sucre
250 gr. de mantega
2 culleradetes d’aroma de vainilla
2 cullerades soperes de llet
1 ou
Sucre glas
Paper film

1

PREPARACIÓ
En un bol hi incorporem la mantega desfeta i el sucre. Amb una batedora elèctrica heu d’aconseguir que us quedi una barreja cremosa i, fins i tot, una mica blanquinosa. Barregeu una mica amb la batedora i deixeu-ho reposar uns 3 minuts. Torneu a batre i amb un moment aconseguireu tenir la barreja perfecta.

2

Ara hi afegim les dues cullerades soperes de llet, les dues culleradetes d’aroma de vainilla o vainillina i l’ou. Barrejar bé.

3

I ara ja hi podem incorporar la farina tamisada.

4

La massa que teniu es desenganxarà sola del bol. Ara emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera una nit. Si no us anés bé l’endemà fer les galetes també pot aguantar bé dos dies. Si voleu també la podeu congelar i la descongeleu quan us vagi bé.

5

Un cop hagi reposat…traiem la massa de la nevera dues o tres hores abans de posar-nos a fer les galetes.

6

Ara ja ens podem posar en marxa. Anem agafant trossos de la massa i els estirem bé. I anem fent diferents formes amb els motlles. El gruix de les galetes és molt aproximat. Millor que us quedin finetes, d’un centímetre aproximat. Jo ho faig bastant a ‘ull’.

7 8

Enfornem a 175° uns 10 minuts però aneu controlant que no es cremin.

9

Deixem refredar i després hi espolsem per sobre una mica de sucre glas. I ja les teniu a punt per acompanyar un bon cafè. Bon profit!

10 11 12 15

One thought on “Galetes de mantega

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s