Sempre que puc intento fer alguns postres que portin cabell d’àngel perquè són fàcils de fer i perquè m’encanta el cabell d’àngel. I si li sumem la pasta de full encara són més senzills. Si us voleu complicar la vida podeu fer vosaltres mateixos el cabell d’àngel amb la carbassa correcte, però jo de moment no me l’he complicat i compro aquest ingredient al supermercat que queda boníssim. Semblen postres de pastisseria…ja veureu!
TEMPS ESTIMAT: 50 minuts (30 minuts per descongelar pasta de full)
INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full (rectangular)
1 pot de cabell d’àngel (us en sobrarà)
Melmelada de poma
Ametlla crua
Sucre glas
PREPARACIÓ
Aquesta vegada us recomano la pasta de full de “La Sirena” que venen congelades en packs de 5 o del Mercadona ja que tenen la mida perfecte per fer les canyes. Estirem la massa amb un corró. Us ha de quedar, més o menys, una base de full d’uns 30 cm de llarg per uns 10 d’amplada. Més o menys. Si la fem més llarga, la canya us quedarà més llarga, no serà la fi del món!
Ara, atenció. Col·loquem a la part superior una tira de cabell d’àngel. Hi donarem una volta. Us ha de quedar així.
I ara ho tanquem bé. Si us hi fixeu la part que està tancada no hi ha cabell d’àngel. Si no s’enganxa bé hi podeu posar una mica d’aigua.
Ara donem la volta a la canya. A la banda on no hi ha el cabell d’àngel hi podeu fer uns talls com aquests, bastant a ull, però intentant que us quedin de la mateixa amplada. A l’altra banda hi feu talls més grossos però que no es toquin amb els de l’altra banda.
Pintem la canya amb ou batut i hi posem ametlla crua triturada per sobre. Cal al forn a 180 durant uns 15 minuts. Un cop s’hagi refredat pintarem la part central amb una mica de melmelada de poma. Si no en teniu de poma en podeu posar una altra. Al vostre gust! Als laterals hi posarem sucre glas. Boníssima queda! Bon profit!
Reblogged this on Celler-Adocse.