No podia faltar un bon arròs. Aquest és un bàsic que no té complicacions i el fareu amb un moment. Evidentment no té res a veure amb una bona paella però sí que et soluciona un dinar de dissabte.
TEMPS ESTIMAT: 55 minuts
INGREDIENTS (2 persones)
1 ceba
2 tomàquets
½ pebrot vermell
Un grapat de xampinyons
Un grapat d’espàrrecs verds
Un grapat de pèsols
1 porro
1 gra d’all
2 tasses d’arròs
2 pits de pollastre tallats
1 litre de brou de pollastre (més o menys)
PREPARACIÓ
Daurem l’all tallat a la paella.
Retirem els alls i hi afegim el pollastre, salpebrat, tallat a daus. També hi podríeu afegir salsitxes.
Retirem el pollastre. Ara hi afegim les verdures tallades ben petites: la ceba, el pebrot, els espàrrecs, el porro i els xampinyons. Salem.
Barregem bé i les deixem uns minuts. Serà el temps que trigareu en ratllar els dos tomàquets i incorporar-los a la paella. Remenem bé. Hi podríeu afegir també pebre vermell dolç perquè l’arròs tingui un toc de color.
Ara sí. Deixem que es vagi fent a foc lent. Passats uns minuts hi afegirem, de nou, el pollastre. Remenem.
Passats uns 2 minuts hi afegim l’arròs (1 tassa de cafè per persona) i també els pèsols. Barregem bé i ho deixem un minut al foc.
Incorporem ara el brou de pollastre calent que cobreixi l’arròs amb les verdures i el pollastre. Deixem que es vagi fent a foc mig. Rectifiquem de sal si cal. I…fins que s’evapori el brou. Si veieu que l’arròs no està prou fet hi podeu afegir una mica més de brou o d’aigua. I a degustar-lo…bon profit!