Mandonguilles amb calamars i pèsols

PORTADA

No hi ha color. Les mandonguilles que feu vosaltres són molt més bones que les que podeu comprar a la xarcuteria o al supermercat. Us proposo unes mandonguilles amb un lleuger toc de canyella que hi aportarà el tret distintiu respecte a unes qualsevols i acompanyades d’uns bons calamars del mercat. No costa gens de fer-les. Proveu-ho. Aquesta recepta és d’un curs de cuina que vaig fer fa uns mesos. Vinga, comencem!

TEMPS ESTIMAT: 50 minuts

INGREDIENTS (2 persones)

150 gr. de trinxat de carn (porc-vedella)
175 gr. de calamars nets trossejats
1 ceba
1 torradeta
Farina
125 ml. de vi blanc sec
Julivert
Brou de pollastre
1 gra d’all
1 ou
100 gr. de tomàquet
Ametlles torrades
50 ml. de llet
Canyella en pols

1

PREPARACIÓ

Començarem amb les mandonguilles. Posem en un bol la carn picada, l’ou, un tros de pa sec (la molla) remullat en la llet, un polsim de canyella, un pessic de sal i de pebre, mig gra d’all picat i un grapat de julivert picat.

2

Ho barregem tot bé i ho deixem reposar uns minuts.

3

Ara hem de donar forma a les mandonguilles. Ho podríeu fer amb les mans i amb ajut d’una mica de farina. Però jo us mostraré un “truc”. Ho farem amb un vas. Serà més ràpid i no us “pringareu”. Posem en un vas una mica de farina (poca).

4

Hi incorporarem una mica de la barreja de carn. Podeu agafar un grapat amb una cullera de postres. D’aquesta manera les boles tindran més o menys la mateixa mida.

5

I ara anirem movent el vas perquè vagi agafant forma de bola. Ho anem fent amb tota la barreja fins que aconseguim aquest resultat.

6

Les fregim en un cassó amb oli ben calent i les escorrem sobre paper de cuina. Reservem. No les feu massa les mandonguilles perquè després les afegirem al cassó amb el sofregit. Les feu una mica i prou.

7

Anem ara a pel sofregit. Coure la ceba amb un raig d’oli a foc lent en una cassola.

8

Afegim el tomàquet ratllat i ofegar (coure tapat) durant uns 7 minuts.

9

Salpebrem els calamars. En comptes de calamars i podríeu posar sípia.

10

Afegir els calamars i coure un parell de minuts. Regar amb el vi blanc i deixar reduir (pujar el foc).

11

Afegim els pèsols i les mandonguilles a la cassola. Ho barregem amb suavitat, vigilant que no es trenquin les mandonguilles i ho cobrim amb el brou de pollastre. Coure a foc baix/mig durant uns 10 minuts.

1213

Mentre tenim les mandonguilles al foc prepararem una picada amb mig gra d’all, un grapat d’ametlles i de julivert i una mica de crosta de la torradeta. Ho afegirem a la cassola uns minuts abans de retirar del foc. Tireu-ne un grapat de la barreja i si li voleu donar més gust n’afegiu una mica més.

14

Ja ho tenim tot a punt. Aquí teniu el resultat. Bon profit!

15 16 17 20

One thought on “Mandonguilles amb calamars i pèsols

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s