És la base de milers i milers de pastissos. Podeu fer-la servir amb full i fruites pel damunt o amb una base de pinyons. Hi ha moltíssimes maneres d’utilitzar la crema pastissera. Us explico aquesta recepta avui perquè properament us presentaré una recepta que porta precisament la crema.
TEMPS ESTIMAT: 20 minuts (i deixar reposar a la nevera)
INGREDIENTS (per base de pastís)
1 litre de llet
4 ous
250 gr. de sucre
80 gr. de midó (Maizena)
Vainilla en pols
Canyella en pols
1 llimona
Paper film
PREPARACIÓ
Barregem en un bol 4 rovells d’ou, 250 ml. de llet, un polsim de canyella en pols (si us agrada amb més gust de canyella en poseu més) i un polsim també de vainilla. Barregeu bé i hi afegim el midó (maizena). Barregeu ara molt bé perquè no quedin grumolls de maizena.
Posem a bullir els ¾ de llet que teníem en un bol amb un tros de pell de llimona. Quan la llet bulli hi afegim la barreja anterior. A foc baix anem remenant fins que aconseguiu la crema. Amb uns 5 minuts ja la tindreu llesta. Vigileu sobretot que no es cremi.
Un cop llesta la poseu en un bol de vidre i ho tapeu amb paper film (que el paper film ‘toqui’ la crema).
Un cop s’hagi refredat la guardem a la nevera. I ja podeu utilitzar-la per elaborar qualsevol pastís. Bon profit!
Retroenllaç: Pastís de la Diada Nacional de Catalunya |