Crema pastissera

PORTADA

És la base de milers i milers de pastissos. Podeu fer-la servir amb full i fruites pel damunt o amb una base de pinyons. Hi ha moltíssimes maneres d’utilitzar la crema pastissera. Us explico aquesta recepta avui perquè properament us presentaré una recepta que porta precisament la crema. 

TEMPS ESTIMAT: 20 minuts (i deixar reposar a la nevera)

INGREDIENTS (per base de pastís)

1 litre de llet
4 ous
250 gr. de sucre
80 gr. de midó (Maizena)
Vainilla en pols
Canyella en pols
1 llimona
Paper film

1

PREPARACIÓ

Barregem en un bol 4 rovells d’ou, 250 ml. de llet, un polsim de canyella en pols (si us agrada amb més gust de canyella en poseu més) i un polsim també de vainilla. Barregeu bé i hi afegim el midó (maizena). Barregeu ara molt bé perquè no quedin grumolls de maizena.

2

Posem a bullir els ¾ de llet que teníem en un bol amb un tros de pell de llimona. Quan la llet bulli hi afegim la barreja anterior. A foc baix anem remenant fins que aconseguiu la crema. Amb uns 5 minuts ja la tindreu llesta. Vigileu sobretot que no es cremi.

3

Un cop llesta la poseu en un bol de vidre i ho tapeu amb paper film (que el paper film ‘toqui’ la crema).

4 5

Un cop s’hagi refredat la guardem a la nevera. I ja podeu utilitzar-la per elaborar qualsevol pastís. Bon profit!

6 7 10

One thought on “Crema pastissera

  1. Retroenllaç: Pastís de la Diada Nacional de Catalunya |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s