Albergínies farcides

PORTADA

No poden faltar unes bones albergínies farcides en un bon àpat. Es tracta de barrejar la carn picada amb altres ingredients i donar-hi un toc de forn. En el farciment està el secret. El podeu fer de diferents maneres. Aquest cop us presento un farciment força senzill…tot i que ja tinc en ment fer-ne algun de bolets per més endavant. Aquest plat és mig de l’àvia, mig de casa meva i mig de llibres de cuina. Porta aportacions de tothom. La recepta és per 4 albergínies (dos per persona) però aviso: atipen força! Vinga, comencem. 

TEMPS ESTIMAT: 45 minuts

INGREDIENTS (2 persones)

4 albergínies
400 gr. de carn picada de vedella i de porc (barrejada)
1 ou dur
1 ceba
4 tomàquets
Formatge ratllat
Pa ratllat
Llet

1

PREPARACIÓ

Primer de tot, les albergínies. Les partiu per la meitat i fem uns talls a la polpa, tal i com veieu a la imatge.

2

Les posarem al forn pre-escalfat a 180º (dalt i baix) fins que estiguin fetes. Un cop estiguin llestes (uns 10-15 minuts) hi retirem la polpa amb una cullera. Vigileu que no trenqueu la pell de l’albergínia. Tampoc us capfiqueu en deixar l’albergínia molt neta i sense polpa. Traieu la part central i ja en tindreu prou. Per cert, la polpa de l’albergínia la guardem que la utilitzarem més tard…

3

Anem a pel farciment. Posem a bullir l’ou (10 minuts quan comenci a bullir). Tallem la ceba ben fina i cap a la paella a fregir-se a foc mig. Barregem la carn picada de vedella i de porc i salpebrem. Un cop la ceba estigui feta hi afegirem la carn. Anem barrejant bé la carn amb una forquilla de fusta (si la teniu) perquè no quedin trossos gaire grans de carn.

4

Un cop la carn estigui mig feta hi afegim els 4 tomàquets ratllats. Si us fa mandra ratllar els tomàquets hi podeu posar tomàquet preparat. Barregem bé i ho deixem coure uns 5-10 minuts. Hi afegim ara els ous durs, que ja els hauríeu de tenir llestos, tallats a trossos petits. Després espolsem per sobre una mica de pa ratllat i barregem bé.

5

Afegim mig vas de llet i tornem a remenar.

6

Quan ja estigui ben integrat hi afegim la polpa de l’albergínia i seguim barrejant fins que tot estigui ben lligat.

7

I ara ja toca farcir les albergínies…

8

…i afegir-hi formatge ratllat.

9

Ja podem posar les albergínies al forn durant uns 10 minuts a 180º a mode grill. Controleu que el formatge s’hagi fos i vigileu que no es cremin! Bon profit!

10 12 13 14

Anuncis

One thought on “Albergínies farcides

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s