El pollastre mai falta al congelador. O amb filets o cuixes de pollastre congelades i preparades per descongelar en qualsevol moment per fer-les a la planxa. Una alternativa a la planxa és fer una salsa. Com aquesta que avui us proposo. Una salsa de iogurt amb fruits secs. La vaig trobar en un blog per internet (no recordo el nom ara) i l’hi he fet algunes modificacions.
TEMPS ESTIMAT: 20 minuts
INGREDIENTS (2 persones)
Filets de pollastre
1 iogurt natural
1 ceba
Farina
Nous
Avellanes
Sucre
Sal
Tallem els filets de pollastre a tires i salpebrem. Si ja els heu comprat tallats, una feina menys a fer. Els fregim a la paella amb unes gotes d’oli i els reservem.
Tallem la ceba i la fregim a la paella a foc baix. Quan comenci a agafar una mica de color hi afegim una cullerada de farina i una mica d’aigua fins que es formi una salsa. Anem afegint aigua i farina fins que ens quedi una salsa espessa, com podeu veure a la imatge.
Afegim el iogurt i un grapat de nous i avellanes (trossejades) i ho barregem bé. Proveu la salsa perquè jo trobava que es notava massa el gust fort del iogurt i hi vaig tirar un polsim (i dos) de sucre i ja em va agradar. Modifiqueu segons gust. Ho deixem coure a foc baix uns minuts i ja ho podem retirar. Emplatem amb la salsa com a base i a sobre els dos filets de pollastre. Bon profit!