Amb només 15 minuts. És el temps que trigareu en fer aquests pastissets salats. Potser fins i tot menys temps. Són perfectes per fer un dia per sopar a casa perquè es fan amb un moment, són molt bons i no embrutareu gaire la cuina. Però també van molt bé com a entrant en un dinar o sopar que tingueu. Quedareu molt bé. Aquests pastissets es poden fer de diferents varietats. Jo avui us proposo dues opcions: pastisset amb rodanxa d’albergínia, de tomàquet i de formatge de cabra o bé pastisset de rodanxa de carbassó, pernil dolç i formatge. Però també els podríeu fer de brie, de codony, només de pernil dolç amb formatge…i aquí entra en joc la vostra originalitat.
TEMPS ESTIMAT: 15 minuts
INGREDIENTS (2 persones)
8 làmines d’’empanadilles’ (jo utilitzo La Cocinera)
Albergínia
Formatge de cabra
1 tomàquet
Carbassó
Pernil dolç
Formatge
1 ou
1 làmina de paper de forn
PREPARACIÓ
Farem els dos pastissets a la vegada. Tallem a rodanxes el carbassó i l’albergínia.
Passem per la paella el carbassó i l’albergínia amb molt, molt poc oli.
Anem a muntar-los d’un en un. Comencem a muntar el d’albergínia, tomàquet i formatge de cabra. Estirem una làmina d’’empanadilla’ a sobre d’un paper de forn i hi col·loquem una o dues rodanxes d’albergínia, a sobre la de tomàquet i finalment el formatge.
Fem el mateix procediment pel pastisset de carbassó, pernil dolç i formatge.
Ho cobrim amb una altra làmina d’’empanadilla’. Pintem una mica amb l’ou batut les cantonades exteriors de la làmina on hi hem posat els ingredients. D’aquesta manera se’ns enganxarà sense cap problema. Però amb una forquilla anirem marcant el pastisset.
Finalment pintem la capa superior amb una mica més d’ou.
I ha arribat el moment del forn. Col·loquem tots els pastissets que haguem fet al forn a 180° durant uns 5 minuts. Un cop hagin agafat una mica de color ja els podeu treure. També els podeu fregir. Però si els fregiu l’oli ha d’estar calentíssim i volta i volta i ja els tindreu. Vigileu que no us cremeu…La veritat és que a nivell de gust els dos estan boníssims. Està clar que és molt més saludable fer-lo al forn. Així que com vulgueu. Us ensenyo aquí el pastisset fregit.
I aquí el pastisset al forn. Animeu-vos a fer-los que estan realment bons. Bon profit!