Pastís de pastanaga

1PORTADA

Hi ha moltíssimes opcions diferents per fer el pastís de pastanaga. Jo el vaig conèixer fa molts anys i me’l vaig menjar sense la cobertura. Podeu posar-hi panses o nous. Amb canyella o sense. Jo us proposo aquesta versió que no és meva. És del blog “Pintando una mamá”, de Crecer Feliz. Queda molt esponjós i això sí, prepareu-vos per entretenir-vos una bona estona a la cuina.

TEMPS ESTIMAT: 1 hora i mitja (2 hores de repòs de la cobertura)

INGREDIENTS (pel pastís)

200 ml. d’oli d’oliva
275 gr. de farina
150 gr. de sucre morè
100 gr. de sucre blanc
3 ous grans
1 sobre de llevadura (Royal)
Mitja culleradeta de bicarbonat sòdic
Mitja culleradeta de nou moscada
1 culleradeta de canyella
1 mica de sal
300 gr. de pastanaga ratllada en cru (unes 5 pastanagues)
100 gr. de poma (1 poma)
Ratlladura de la pell d’una taronja

INGREDIENTS (cobertura)

300 gr. de sucre glass
120 gr. de mantega
250 gr. de formatge Philadelphia
1 culleradeta d’essència de vainilla

IMG_3206

PREPARACIÓ

Tallem la poma i la triturem.

IMG_3207

Fem el mateix amb la pastanaga. Teniu dues opcions. La ratlleu i la poseu així al pastís o la podeu triturar. Jo la vaig triturar però de les dues maneres queda bé. Reservem la poma i la pastanaga per més endavant.

IMG_3208

Batre els 3 ous amb el sucre blanc i el morè en un bol. Hi afegim també l’oli d’oliva.

IMG_3209

En un altra bol tamisem la farina, la llevadura, la sal, el bicarbonat sòdic, la nou moscada i la canyella. Vigileu amb la canyella. No us passeu perquè sinó tindrà massa gust a canyella.

IMG_3211

Anem afegint ara la barreja d’aquests últims ingredients a la que ja teníem d’ous, oli i sucre. Quan estigui ben barrejat hi afegim la pastanaga, la poma i la ratlladura de la pell de mitja taronja (és opcional).

IMG_3215

Ja tenim la massa feta. Omplim un motlle rodó, prèviament untat amb oli, i el col·loquem al forn, pre-escalfat a 180°. Hi haurà d’estar aproximadament uns 30-40 minuts, depenent del forn.

IMG_3216

I un cop estigui, el traiem del forn i deixem que es refredi.

IMG_3221

Anem a per la cobertura del pastís. Barregem la mantega (mig desfeta), amb el sucre, el formatge philadelphia i una culleradeta d’essència de vainilla. Ho posem a la nevera durant 2 hores (si heu estat previsors i les teniu, és clar). I ara ja podem cobrir el pastís amb la cobertura. Ho podeu posar amb la màniga pastissera o amb una cullera. Hi ha diferents opcions. Podeu posar la cobertura sobre el pastís i per les cantonades o fins i tot obrir-lo per la meitat i també omplir-lo de cobertura.

IMG_3224 IMG_3225

Jo he optat per fer només una capa perquè és una cobertura que és força dolça i atipa molt. Truc: si no us mengeu tot el pastís, com em va passar a mi, el podeu congelar i estarà perfecte també per menjar quan vulgueu. I ara…a provar de fer-lo! Bon profit!

IMG_3237 IMG_3233 IMG_3249 IMG_3234

Anuncis

2 thoughts on “Pastís de pastanaga

  1. Hola Maria!
    Un pastís boníssim! L’he fet amb dues nenes petites com a taller de cuina i els hi ha encantat! Tot i ser una mica llarg el procés, és fàcil de fer!
    Un petó i Gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s