Hi ha moltíssimes opcions diferents per fer el pastís de pastanaga. Jo el vaig conèixer fa molts anys i me’l vaig menjar sense la cobertura. Podeu posar-hi panses o nous. Amb canyella o sense. Jo us proposo aquesta versió que no és meva. És del blog “Pintando una mamá”, de Crecer Feliz. Queda molt esponjós i això sí, prepareu-vos per entretenir-vos una bona estona a la cuina.
TEMPS ESTIMAT: 1 hora i mitja (2 hores de repòs de la cobertura)
INGREDIENTS (pel pastís)
200 ml. d’oli d’oliva
275 gr. de farina
150 gr. de sucre morè
100 gr. de sucre blanc
3 ous grans
1 sobre de llevadura (Royal)
Mitja culleradeta de bicarbonat sòdic
Mitja culleradeta de nou moscada
1 culleradeta de canyella
1 mica de sal
300 gr. de pastanaga ratllada en cru (unes 5 pastanagues)
100 gr. de poma (1 poma)
Ratlladura de la pell d’una taronja
INGREDIENTS (cobertura)
300 gr. de sucre glass
120 gr. de mantega
250 gr. de formatge Philadelphia
1 culleradeta d’essència de vainilla
PREPARACIÓ
Tallem la poma i la triturem.
Fem el mateix amb la pastanaga. Teniu dues opcions. La ratlleu i la poseu així al pastís o la podeu triturar. Jo la vaig triturar però de les dues maneres queda bé. Reservem la poma i la pastanaga per més endavant.
Batre els 3 ous amb el sucre blanc i el morè en un bol. Hi afegim també l’oli d’oliva.
En un altra bol tamisem la farina, la llevadura, la sal, el bicarbonat sòdic, la nou moscada i la canyella. Vigileu amb la canyella. No us passeu perquè sinó tindrà massa gust a canyella.
Anem afegint ara la barreja d’aquests últims ingredients a la que ja teníem d’ous, oli i sucre. Quan estigui ben barrejat hi afegim la pastanaga, la poma i la ratlladura de la pell de mitja taronja (és opcional).
Ja tenim la massa feta. Omplim un motlle rodó, prèviament untat amb oli, i el col·loquem al forn, pre-escalfat a 180°. Hi haurà d’estar aproximadament uns 30-40 minuts, depenent del forn.
I un cop estigui, el traiem del forn i deixem que es refredi.
Anem a per la cobertura del pastís. Barregem la mantega (mig desfeta), amb el sucre, el formatge philadelphia i una culleradeta d’essència de vainilla. Ho posem a la nevera durant 2 hores (si heu estat previsors i les teniu, és clar). I ara ja podem cobrir el pastís amb la cobertura. Ho podeu posar amb la màniga pastissera o amb una cullera. Hi ha diferents opcions. Podeu posar la cobertura sobre el pastís i per les cantonades o fins i tot obrir-lo per la meitat i també omplir-lo de cobertura.
Jo he optat per fer només una capa perquè és una cobertura que és força dolça i atipa molt. Truc: si no us mengeu tot el pastís, com em va passar a mi, el podeu congelar i estarà perfecte també per menjar quan vulgueu. I ara…a provar de fer-lo! Bon profit!
Hola Maria!
Un pastís boníssim! L’he fet amb dues nenes petites com a taller de cuina i els hi ha encantat! Tot i ser una mica llarg el procés, és fàcil de fer!
Un petó i Gràcies
Ooh que bé Sheila!! See you soon 😉