Ara que s’acosta l’estiu us proposo un plat fresc i molt saludable. Es tracta d’una torre de patata i tomàquet. Els ingredients principals són aquests però aquí el més rellevant és la presentació i la salsa que acompanya aquesta amanida. És perfecte per a fer com a aperitiu si teniu gent a dinar. No deixa de ser una amanida de tomàquet però si els fas aquesta presentació sempre queda millor i ja estàs fent un plat una mica diferent i gens complicat.
Temps de preparació: 40 minuts
Ingredients (2 persones)
2 patates
2 tomàquets madurs
6 gambes
Una mica de farigola
Una branca de julivert
Orenga
Oli d’oliva
Sal
Preparació
Pelar les patates, netejar-les i coure-les. Un cop estiguin les heu de deixar reposar per poder-les tallar sense problemes més tard.
Netejar el tomàquet i tallar-los a rodanxes. Penseu que agafareu les rodanxes del mig perquè són les més grans. Podeu guardar la resta del tomàquet per fer una amanida per un altra dia. A continuació, pelem les gambes i les saltegem en una paella amb molt poc oli. Ja podem començar el muntatge. Col·locar la patata, seguidament el tomàquet i acabar, novament, amb patata. Dalt de tot hi posem les gambes. Posar-hi sal gruixuda per sobre i una mica de pebre.
Anem a per la salsa. Netejar la farigola i el julivert. Triturar-ho. Barrejar-ho junt amb l’orenga i amb oli i tirar-ho pel damunt de la torre.
És evident que us sobraran patates perquè utilitzareu els talls del mig per fer les torres. Una opció per aprofitar les patates és bullir una mica de mongetes i ja teniu un plat per un altra dia: patata bullida amb mongetes. Si no teniu gambes hi he posat alguna vegada tonyina i queda també molt bo. I, és clar, és més econòmic. Bon profit!