Plum-cake marbrejat

PORTADA

Sempre m’havia preguntat com es feia un plum-cake marbrejat. Quina tècnica deuen utilitzar perquè apareguin els dos colors en el plum-cake? Resulta que és més fàcil del què em pensava…com acostuma a passar en la majoria de receptes que veiem i no posem en pràctica perquè ens pensem que és un procés molt laboriós. El plum-cake marbrejat no deixa de ser un pa de pessic però amb l’afegit de la xocolata. Us anirà molt bé per esmorzar/berenar. És clar que no és per a dos persones. Pot ser per a moltes més. Jo en vaig portar la meitat a casa d’una amiga. La gràcia d’aquests dolços és que es conserven molt bé tapats amb paper d’alumini.

Val a dir que aquesta recepta no me l’he inventat de la nit al dia. Estreno un llibre de postres que tenia des de feia bastant temps: “Les nostres postres”, de l’Assumpta Miralpeix. Repetiré amb alguna altra recepta perquè és molt pràctic i el resultat és fantàstic.

Per cert, no us espanteu quan veieu el temps de preparació, 70 minuts, perquè el plum-cake s’ha d’estar uns 50 minuts aproximadament al forn, per tant, el temps de preparació es redueix considerablement. Ara sí, anem a pel plum-cake marbrejat!

Temps de preparació: 70 minuts

Ingredients

150 gr. de mantega molt estovada
150 gr. de sucre
4 ous
125 gr. de farina
125 gr. de fècula (maizena)
1 cullerada sopera de llevat químic (Royal)
1 cullerada de ‘vainillina’
150 gr. de xocolata de cobertura (Nestlé Postres)

1

Preparació

En un bol, es barregen la mantega i el sucre fins que s’obtingui una textura cremosa. La mantega la vaig posar una mica al microones perquè es desfés però intenteu que no sigui totalment líquida.

2

Hi afegim els ous i barregem amb la minipimer. Quan estigui ben barrejat hi afegim la farina, el llevat, la cullerada de ‘vainillina’ i la fècula (maizena).

3

Dividim la pasta en dos plats diferents. En un dels bols hi afegim la xocolata, prèviament desfeta al microones o bany maria.

4

Untem el motlle amb una mica de mantega perquè no se’ns enganxi. El motlle que heu d’utilitzar és el típic de plum-cakes, si no el tinguéssiu tampoc passa res…l’únic que no es diria aleshores plum-cake sinó pa de pessic 🙂 Aboquem les dues pastes barrejades, com veieu a les fotografies que us adjunto a continuació.

5 6 7 8

Es cou al forn, ja pre-escalfat, entre 50 i 55 minuts. Aneu punxant per saber si ja està llest. Quan ja estigui a punt deixem que es refredi i quan estigui fred del tot ja el podem desemmotllar. I aquí teniu el resultat. Bon profit!

FINAL FINAL1 FINAL2 FINAL3

 

2 thoughts on “Plum-cake marbrejat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s