Voleu sorprendre a la vostra parella amb un bon sopar a casa? Aquí us presento uns rotllets de llenguado amb gambes. Una recepta original i amb una molt bona presentació. Evidentment el peix és car però un dia és un dia. Compreu dos bons llenguados i recomano les gambes “grans” de la Sirena. Us sortiran prou bé de preu. Evidentment si en teniu de Palamós, millor les de Palamós 🙂 Comencem amb la recepta.
TEMPS ESTIMAT: 35 minuts
INGREDIENTS (2 persones)
2 llenguados a filets
Gambes (el mateix número de gambes que de filets, en aquest cas 8. Són de la Sirena)
Ceba
Vi blanc
Brou de peix
Crema de llet
Escuradents
PREPARACIÓ
Talleu el llenguado a filets. A mi ja me’l van donar tallat a filets i així m’ho vaig estalviar. Les gambes les vaig comprar congelades a la Sirena i ja venien pelades. Per tant només hem d’enrotllar directament les gambes amb els filets de llenguado, aguantant-ho amb els escuradents.
Fem els rotllets de llenguado a la planxa. També els podeu fer enfarinats. Jo vaig decidir fer-los a la planxa.
Mentrestant fem les patates per acompanyar el llenguado. Les patates triguen més en fer-se, per tant, quan ja tinguem les patates preparades el llenguado també estarà a punt i així no se’ns refredarà res. Tallem les patates i les posem a fregir amb força all i julivert, com veieu en la fotografia, i quan estiguin daurades les traiem del foc.
Tallem la ceba a trossets petits i la posem a fregir a foc lent. Quan ja estigui una mica daurada hi afegim un rajolí de brou de peix i també una mica de vi blanc.
Afegim els rotllets de llenguado i ho fem coure. Hi podem afegir una mica de crema de llet, però molt poca! Aquí teniu el plat preparat. Animeu-vos a fer-lo perquè és una manera original de cuinar el llenguado. Bon profit!
Teé bona pinta, però no sabré mai si és bo fins que ho provi…
Prova de fer-ho. Segur que t’agradarà 😉
Reblogged this on Celler-Adocse.